Hoşgeldin, Ziyaretçi: Üye Ol

Konuyu Oyla:
  • Toplam: 1 Oy - Ortalama: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pul Biber Hazırlanışı
#1
(Miktar ortalama)

3 kg acı kırmızı biber (biz bahçeye bir kaç çeşit ekmiştik, hepsinden kuruttuk)


_______________________________________________________________________

Biber kurutmanın iki yöntemini denedik, ikisi de emekli ama sonuç iyi oldu.
Pul biber fazla çekirdekli olmaması için önce biberleri uzunlamasına ikiye böldüm ve çekirdeklerini ayıkladım (elinize mutlaka plastik eldiven takın) sonra tepsiye serdim ve güneşte kuruttum. Kuruyan biberleri elektrikli mikserle çektim. Diğer yöntemde resimdeki gibi (pek net olmasa da görünüyor) tüm tüm kuruttuk, sonra başlarını kopartıp biberleri ters çevirip çırpınca içinin çekirdekleri kendiliğinden döküldü. Yine mutlaka elinizde eldiven olsun. Çekirdekleri ayıklanan biberleri mikserden geçirdim. Ne kadar ugraşsam da yine de içinde biraz çekirdek kalıyor, ama marketlerde alınan pul biberler yarı yarıya çekirdek, böylesi hazırdan daha iyi. Şimdiden kolay gelsin.

WZYNqY.gif
AqJ9dr.gif
Cevapla



[-]
Hızlı Cevap

Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar:
3 Ziyaretçi


Yazılım © MyBB 1.8.37 Tema © iAndrew 2016
Çeviri: © MCTR Edward




10tl.net Destek Forumu -

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping