08-16-2014, 11:36 PM
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 buçuk su bardağından biraz fazla un
3 yemek kaşığı tereyağ
1 paket damla çikolata (250 gram)
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilya
1 çimdik tuz
__________________________________________________________________
Oda sıcaklığında bekletilmiş olan tereyağımızı mikserle çırpıyoruz. Ardından şekeri ekleyip tekrar çırpıyoruz. Yumurtaları teker teker ekleyip her eklediğimiz yumurtadan sonra tekrar çırpıyoruz. Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu, şekerli vanilyayı ve tuzu eliyoruz. Yavaşça kabımıza ekleyip ardından damla çikolatayı atıp karıştırıyoruz. O zaten hamur kıvamında olacak elimizle de yoğurabiliriz. Daha sonra tezgaha un serpip hamuru ortadan ikiye ayırıyoruz. Her bir parçaya dikdörtgen şeklini verip tepsimize alıyoruz. Üzerlerine yumurta beyazı sürüp toz şeker serpiyoruz. Ve fırına veriyoruz. Kızarana kadar pişmesini sağlıyoruz. Fırından çıkınca dilimliyoruz. İşte bu kadar. Kıtır bir bisküvi şeklinde oluyor. Tadı gerçekten güzel. Denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.
1 su bardağı toz şeker
2 buçuk su bardağından biraz fazla un
3 yemek kaşığı tereyağ
1 paket damla çikolata (250 gram)
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilya
1 çimdik tuz
__________________________________________________________________
Oda sıcaklığında bekletilmiş olan tereyağımızı mikserle çırpıyoruz. Ardından şekeri ekleyip tekrar çırpıyoruz. Yumurtaları teker teker ekleyip her eklediğimiz yumurtadan sonra tekrar çırpıyoruz. Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu, şekerli vanilyayı ve tuzu eliyoruz. Yavaşça kabımıza ekleyip ardından damla çikolatayı atıp karıştırıyoruz. O zaten hamur kıvamında olacak elimizle de yoğurabiliriz. Daha sonra tezgaha un serpip hamuru ortadan ikiye ayırıyoruz. Her bir parçaya dikdörtgen şeklini verip tepsimize alıyoruz. Üzerlerine yumurta beyazı sürüp toz şeker serpiyoruz. Ve fırına veriyoruz. Kızarana kadar pişmesini sağlıyoruz. Fırından çıkınca dilimliyoruz. İşte bu kadar. Kıtır bir bisküvi şeklinde oluyor. Tadı gerçekten güzel. Denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.

