Hoşgeldin, Ziyaretçi: Üye Ol

Konuyu Oyla:
  • Toplam: 1 Oy - Ortalama: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tavuklu Pirinç Çorbası
#1
Malz.:


2 tane haşlanmış tavuk but
1 çay bardağı pirinç
4 su bardağı haşlanmış tavuğun suyu ve 4 su bardağı çeşme suyu, toplam 8 bardak olacak
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı biber salçası
1 şeker kaşığı nane
Karabiber
Tuz


Tavuğu düdüklü tencerede 15 dakika haşla ve suyunu kenara alacak şekilde süzün. Sonra tavuğu didin. Tencereye yağ koyun, ısınınca un koyun ve kavurun, kokusu çıkınca salçayı ekle, kavrulunca az su ekleyin, ayırdığımız tavuk suyundan.
Hızlıca karıştırın, nane ve karabiberini ekleyin ve kalan suyun hepsini ekleyin. Bu şekilde 10 dakika kaynasın, yıkanmış pirinci ekleyin ve 5 dakika bu şekilde kaynadıktan sonra tavuğu ekleyin, küçük ocakta 15 ya da 20 dakika pişsin. Ben burada da az kısıyorum ocağı. Tencere kapağını yarı kapalı şekilde pişirin.
Ben biber salçası kullandım. Afiyet olsun.

WZYNqY.gif
AqJ9dr.gif
Cevapla



[-]
Hızlı Cevap

Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar:
2 Ziyaretçi


Yazılım © MyBB 1.8.37 Tema © iAndrew 2016
Çeviri: © MCTR Edward




10tl.net Destek Forumu -

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping