08-16-2014, 11:33 PM
MALZEMELER
KEK İÇİN
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1/3 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı un
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi

MUHALLEBİ İÇİN
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı

TABANI İÇİN
400 gr. kuru incir
1 çay bardağı ceviz

KARAMELLİ ŞERBET İÇİN
1.5 çay bardağı şeker
1.5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu

İncirli Muhallebili Kek Tarifi
İlk olarak keki hazırlayalım; yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
Süt, yağ ve portakal kabuğunu ilave edin ve karıştırın.
Son olarak un ve kabartma tozunu da ekleyerek çırpalım.
Yağlayıp unladığınız tepsiye harcı dökelim.
Pişmesi için fırına sürelim.
Bu arada kuru incirleri küçük küçük doğrayın.
Cevizleri kırın.
Pişen keki fırından alalım.
5-10 dakika dinlendirdikten sonra keki tepsiden çıkarın.
Tepsiyi yıkayarak kurulayın.
Hafifçe yağlayın tepsiyi.
Tencerenin içerisine 1,5 çay bardağı şekeri koyarak kısık ateşte eritin.
Şeker eridiğinde üzerine 1,5 su bardağı soğuk suyu yavaş yavaş dökün ve kaynatın.
Şeker tekrar eridiğinde limon suyunu dökün.
Ardından ocaktan indirin.
Doğranmış incirleri şerbetin içine atın.
1 dakika kadar şerbetin içinde karıştırarak tutun incirleri ve kevgir yardımı ile ayrı bir kaseye çıkarın.
İncirleri cevizler ile karıştırarak tepsinin dibine serin.
Bu arada muhallebi için yağ dışındaki muhallebi malzemelerini tencereye alarak pişirin.
Muhallebi piştiğinde tereyağını ekleyin ve mikser ile çırpın.
Muhallebiyi tepsinin içindeki incir ve cevizlerin üzerine dökün ve yayın.
Keki de muhallebi sıcak iken muhallebinin üzerine kapatın.
Hafifçe bastırın.
Kekin üzerini kürdan ile bir çok yerden delin.
Kalan şerbeti kekine her yerine gelecek şekilde dökün.
Keki en az 2-3 saat buzdolabında bekletin.
Servis yapmadan önce keki ters çevirin ve dilimleyerek servis yapın.
KEK İÇİN
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1/3 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı un
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi

MUHALLEBİ İÇİN
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı

TABANI İÇİN
400 gr. kuru incir
1 çay bardağı ceviz

KARAMELLİ ŞERBET İÇİN
1.5 çay bardağı şeker
1.5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu

İncirli Muhallebili Kek Tarifi
İlk olarak keki hazırlayalım; yumurta ve şekeri iyice çırpalım.
Süt, yağ ve portakal kabuğunu ilave edin ve karıştırın.
Son olarak un ve kabartma tozunu da ekleyerek çırpalım.
Yağlayıp unladığınız tepsiye harcı dökelim.
Pişmesi için fırına sürelim.
Bu arada kuru incirleri küçük küçük doğrayın.
Cevizleri kırın.
Pişen keki fırından alalım.
5-10 dakika dinlendirdikten sonra keki tepsiden çıkarın.
Tepsiyi yıkayarak kurulayın.
Hafifçe yağlayın tepsiyi.
Tencerenin içerisine 1,5 çay bardağı şekeri koyarak kısık ateşte eritin.
Şeker eridiğinde üzerine 1,5 su bardağı soğuk suyu yavaş yavaş dökün ve kaynatın.
Şeker tekrar eridiğinde limon suyunu dökün.
Ardından ocaktan indirin.
Doğranmış incirleri şerbetin içine atın.
1 dakika kadar şerbetin içinde karıştırarak tutun incirleri ve kevgir yardımı ile ayrı bir kaseye çıkarın.
İncirleri cevizler ile karıştırarak tepsinin dibine serin.
Bu arada muhallebi için yağ dışındaki muhallebi malzemelerini tencereye alarak pişirin.
Muhallebi piştiğinde tereyağını ekleyin ve mikser ile çırpın.
Muhallebiyi tepsinin içindeki incir ve cevizlerin üzerine dökün ve yayın.
Keki de muhallebi sıcak iken muhallebinin üzerine kapatın.
Hafifçe bastırın.
Kekin üzerini kürdan ile bir çok yerden delin.
Kalan şerbeti kekine her yerine gelecek şekilde dökün.
Keki en az 2-3 saat buzdolabında bekletin.
Servis yapmadan önce keki ters çevirin ve dilimleyerek servis yapın.

