08-16-2014, 11:37 PM
4 yumurta
200 gram margarin
100 gram şeker
200 gram un
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya puding
1-2 paket kırmızı meyveli jöle
300 g kaymak (Schmand)
1 kilo çilek
_________________________________________________________________
Yumurtaları şeker ve margarinle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyin. Hazırladığınız hamuru önceden ısıttığınız 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın. Bir paket hazır pudingi paketin üzerinde yazdığı gibi hazırlayın. Yalniz içerisine kaymak ekleyeceğiniz için şekerini biraz fazla atın ve ılındıktan sonra 300 gram kaymak ekleyerek iyice karıştırıp, kekin üzerine yayın. Çilekleri yıkayıp ikiye veya dörde bölüp pudingli karışımın üzerine dizin. 1-2 paket kırmızı jöleyi paketin üzerinde yazdığı gibi hazırlayıp çileklerin üzerine gezdirin ve pastayı soğumaya bırakın. Afiyet olsun.
200 gram margarin
100 gram şeker
200 gram un
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya puding
1-2 paket kırmızı meyveli jöle
300 g kaymak (Schmand)
1 kilo çilek
_________________________________________________________________
Yumurtaları şeker ve margarinle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyin. Hazırladığınız hamuru önceden ısıttığınız 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın. Bir paket hazır pudingi paketin üzerinde yazdığı gibi hazırlayın. Yalniz içerisine kaymak ekleyeceğiniz için şekerini biraz fazla atın ve ılındıktan sonra 300 gram kaymak ekleyerek iyice karıştırıp, kekin üzerine yayın. Çilekleri yıkayıp ikiye veya dörde bölüp pudingli karışımın üzerine dizin. 1-2 paket kırmızı jöleyi paketin üzerinde yazdığı gibi hazırlayıp çileklerin üzerine gezdirin ve pastayı soğumaya bırakın. Afiyet olsun.

