08-16-2014, 11:34 PM
Malz.:
2 tane haşlanmış tavuk but
1 çay bardağı pirinç
4 su bardağı haşlanmış tavuğun suyu ve 4 su bardağı çeşme suyu, toplam 8 bardak olacak
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı biber salçası
1 şeker kaşığı nane
Karabiber
Tuz
Tavuğu düdüklü tencerede 15 dakika haşla ve suyunu kenara alacak şekilde süzün. Sonra tavuğu didin. Tencereye yağ koyun, ısınınca un koyun ve kavurun, kokusu çıkınca salçayı ekle, kavrulunca az su ekleyin, ayırdığımız tavuk suyundan.
Hızlıca karıştırın, nane ve karabiberini ekleyin ve kalan suyun hepsini ekleyin. Bu şekilde 10 dakika kaynasın, yıkanmış pirinci ekleyin ve 5 dakika bu şekilde kaynadıktan sonra tavuğu ekleyin, küçük ocakta 15 ya da 20 dakika pişsin. Ben burada da az kısıyorum ocağı. Tencere kapağını yarı kapalı şekilde pişirin.
Ben biber salçası kullandım. Afiyet olsun.
2 tane haşlanmış tavuk but
1 çay bardağı pirinç
4 su bardağı haşlanmış tavuğun suyu ve 4 su bardağı çeşme suyu, toplam 8 bardak olacak
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı biber salçası
1 şeker kaşığı nane
Karabiber
Tuz
Tavuğu düdüklü tencerede 15 dakika haşla ve suyunu kenara alacak şekilde süzün. Sonra tavuğu didin. Tencereye yağ koyun, ısınınca un koyun ve kavurun, kokusu çıkınca salçayı ekle, kavrulunca az su ekleyin, ayırdığımız tavuk suyundan.
Hızlıca karıştırın, nane ve karabiberini ekleyin ve kalan suyun hepsini ekleyin. Bu şekilde 10 dakika kaynasın, yıkanmış pirinci ekleyin ve 5 dakika bu şekilde kaynadıktan sonra tavuğu ekleyin, küçük ocakta 15 ya da 20 dakika pişsin. Ben burada da az kısıyorum ocağı. Tencere kapağını yarı kapalı şekilde pişirin.
Ben biber salçası kullandım. Afiyet olsun.

